Screenshot animatie Samen Meten portaal

Het Samen Meten dataportaal kennen jullie vast wel. Maar zou je weleens de verandering van de luchtkwaliteit gedurende de dag willen zien? Dat kan nu ook in het dataportaal! 

Zelf kijken?

De animatie is te vinden in de linkerkolom van het dataportaal. Je ziet de gekalibreerde fijnstof-meetwaarden (PM2,5 of PM10) van de afgelopen 48 uur. Zie je iets interessants gebeuren? Je kunt de animatie pauzeren en vooruit- of terugspoelen. Wil je verschil zien tussen PM2,5 en PM10, en gekalibreerde en ruwe meetwaarden? Klik dan hier. Als je er zo nu en dan op kijkt, zie je wel eens wolken van fijnstof over het land trekken en zie je vanuit welke richting ze komen. 

Jaarwisseling

De animatie is een vervolg op de animatie die is gemaakt voor de jaarwisseling 2021-2022. Deze animatie heeft in de nieuwsbrief van 24 maart gestaan. Deze eerste animatie gaf weer wat de jaarwisseling deed met de luchtkwaliteit. Het afsteken van vuurwerk was duidelijk in de luchtkwaliteit te zien. 

Vervolg

De animatie is experimenteel, dus het kan zijn dat er nog wat in wordt gewijzigd. We denken bijvoorbeeld na over toevoegingen als: het instellen van andere data of het instellen van een kleiner gebied. Heb jij nog ideeën voor de doorontwikkeling van de animatie? We horen ze graag via samenmeten@rivm.nl!