De selectie van de eerste 50 vrijwilligers voor CLAIRE-project is rond. De geselecteerden en niet-geselecteerden hebben daarover op 21 april 2021 een e-mailbericht ontvangen. De deelnemers die geselecteerd zijn krijgen rond juni een half jaar lang een meetkastje te leen waarmee zij bijdragen aan fijnstof- en stikstofdioxidemetingen. Zit u er niet bij? Niet getreurd. Eind 2021 selecteren we uit de aanmeldingen nog 50 locaties. Die laten we mede afhangen van de ervaringen met de eerste 50 locaties. 

21 september 2021: Einde vertraging in zicht

Goed nieuws, het grootste deel van de sensorboxen is bijna klaar om verzonden te worden!

Het plan was om half juni sensorboxen op te sturen naar de eerst 50 geselecteerden in het CLAIRE project. Echter, de lucht was te schoon. Daarom hebben we een deel van de sensorboxen op een andere locatie getest. Op deze nieuwe locatie was de stikstof concentratie hoger en hierdoor hebben we de sensorboxen beter kunnen kalibreren. Dit deel van de sensorboxen zijn we aan het klaarmaken voor verzending.  Daarnaast gaan wij een handleiding maken voor het uitpakken en installeren van de sensorbox én gaan wij een online bijeenkomst voorbereiden.

De tweede selectieronde die gepland is aan het eind van het jaar moeten we  misschien ook iets uitstellen. Hier volgt in het najaar meer informatie over.

Zo ziet een meetkastje eruit:

Buitenkant

 

Binnenkant