Het dataportaal van Samen Meten is op 12 augustus 2020 overgeschakeld naar een nieuwe verbeterde API. API staat voor Application Programming Interface. Een API biedt programmeurs de mogelijkheid om via zelf geschreven software data te benaderen.

De data experts onder de citizen scientists maken graag gebruik van de Samen Meten API die er sinds de zomer 2019 is. Onze data zijn Open Data en een API is een manier om toegang tot die data zo makkelijk mogelijk te maken.

Met de nieuwe versie van de API is de data niet alleen sneller beschikbaar maar kun je ook veel sneller data downloaden. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe mogelijkheden bij gekomen. Zo kun je nu b.v. het dichtstbijzijnde LML-station of KNMI Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut)-meetpunt bij een sensor opvragen of te weten komen in welke gemeente een sensor zich bevindt.

De gebruikers die wij in beeld hebben (o.a. Hollandse Luchten) zijn al op de hoogte van deze aanpassingen. Maar er kunnen natuurlijk ook gebruikers zijn die wij niet in beeld hebben. Loop je tegen problemen aan, laat het even weten!