Sensor op een raam die automatisch voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtverkeer telt die langskomen

Sinds dit jaar heeft de provincie Utrecht een eigen communityportaal voor burgerwetenschappers die meten aan de leefomgeving. Inwoners van de provincie Utrecht kunnen hier projecten en resultaten vinden en toevoegen of aansluiten bij een project.  

Telraam 

Een zo’n project is telraam. Bewoners kunnen een sensor op hun raam hangen die automatisch voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtverkeer telt die langskomen. Dit geeft inzicht in drukke en rustige straten, maar bijvoorbeeld ook waar sluipverkeer langsgaat als er een weg is afgesloten. Klinkt dit interessant? Dit najaar  zijn er weer 100 nieuwe telramen beschikbaar. In oktober is er een startworkshop. Meer informatie vind je op de website van Samen Meten Utrecht. Ook staat er een mooi artikel over telraam in NM magazine.  

Evenementen 

Samen Meten Utrecht organiseert verschillende evenementen voor inwoners van de Provincie Utrecht. Zo was er afgelopen juni een workshop Verkeerskunde voor Beginners (kijk deze hier terug). Ook gaan de snuffelfietsers op pad, zij gaan 14 augustus mee met de Vuelta toertocht. Houd de Samen Meten Utrecht agenda in de gaten voor meer activiteiten en evenementen. 

Het Samen Meten Utrecht community portaal wordt beheerd door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en Milieucentrum Utrecht in opdracht van de Provincie Utrecht. 

logo Samen Meten Utrecht