Banner beeldtaal 2018

Alle initiatieven in jouw provincie eenvoudig bekijken? Zelf aan de slag met geluid meten? Lespakketten vinden als basisschool of middelbare school? Meer lezen over internationale projecten? Het kon allemaal al, maar met de vernieuwde website is wat je zoekt hopelijk nòg beter te vinden. 

Update website 

De afgelopen tijd hebben wij gewerkt aan een herindeling van de Samen Meten website. Misschien heb je dit al gezien toen je de website bezocht? We hebben vooral geschaafd aan de teksten. Wat is eigenlijk relevant voor de lezer, en wat is niet meer up-to-date of niet nodig, omdat het op een andere website veel beter staat uitgelegd? Zo verwijzen we bijvoorbeeld meer naar de website van Atlas Leefomgeving en Samen voor Zuivere Lucht (burgerwetenschap in Vlaanderen) omdat daar al ontzettend veel interessante informatie staat. En ook zie je nu de voormalige ‘projectenpagina’ als ‘initiatievenpagina’ waarbij alle initiatieven per provincie zijn te vinden. Ook is er meer ruimte voor geluid op de Samen Meten website. 

Nieuwe internationale samenwerkingen 

Wat nog op ons to-do lijstje staat is het opfrissen van de Engelstalige pagina voor mensen die niet in Nederland wonen, maar wel meer willen weten over hoe wij citizen science aanpakken. Het Samen Meten team is inmiddels betrokken bij twee internationale luchtkwaliteit projecten, CitiObs en CityTRAQ. Vandaar dat er internationaal ook gekeken wordt naar wat er in Nederland allemaal speelt. 

Feedback? Graag! 

We zijn dus nog niet helemaal klaar, maar nodigen jullie uit om vast een kijkje te nemen. Als je iets niet meer kunt vinden, of feedback wil geven mag je dat melden via samenmeten@rivm.nl.  Ook als je wilt dat we jouw initiatief vermelden op de website of als jouw initiatiefpagina een opfrisbeurt kan gebruiken, laat het ons weten. Dan gaan we er mee aan de slag.