Banner

Op 29 november 2023 organiseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in het kader van het Schone Lucht Akkoord de SLA participatiedag. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar, dus meld je snel aan via dit formulier! Iedereen die geïnteresseerd is in citizen science – van ambtenaar tot burgerwetenschapper – is welkom. We verwelkomen u hiervoor op het RIVM in Bilthoven.

De bijeenkomst is op 29 november 2023 van 09.30 – 17.00 uur bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). In de ochtend zijn er twee workshops:

  1. Meld je aan voor een gesprek met andere projecten en leer van elkaar (LET OP: deze workshop is vol)
  2. Leer over hoe je beleving kunt meenemen in je meetproject

Deze workshops zijn optioneel. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je aan één van deze workshops wilt deelnemen.

De middag start met een key-note presentatie van Mohammad Gharesifard (Assistant Professor of citizen science bij de Rijksuniversiteit Groningen), gevolgd door een update vanuit het Samen Meten programma van het RIVM en een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de gemeente Eersel en meetgroepen daar. Na de presentaties is er een informatiemarkt, waar je langs kunt gaan bij thema’s die voor jou interessant zijn. We sluiten de dag af met een plenaire paneldiscussie en praten na tijdens de borrel.

Programma

09.30 - Inloop
10:15 - Plenaire start ochtendprogramma
10:30 - Workshop 'Beleving' of workshop 'In gesprek met andere projecten'; onder begeleiding van RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)-ers
12:00 - Lunch
13:00 - Plenaire start middagprogramma

  • Opening met Joost Damen (hoofd van Centrum Milieukwaliteit RIVM)
  • Keynote 'From observations to change making: Exploring the multi-faceted impact of Citizen Science'. Mohammad Gharesifard (Rijkuniversiteit Groningen)
  • Ontwikkelingen binnen Samen Meten. Henri de Ruiter (RIVM)
  • Samen meten is weten in de gemeente Eersel. Lars van der Werf (Gemeente Eersel)

14:30 - Korte pauze
14:45 - Informatiemarkt
15:30 - Plenaire afsluiting

  • Paneldiscussie 'Reflectie op de dag' met Joost Damen (RIVM), Jeroen van Bergenhenegouwen (Ministerie van I&W), Teus Hagen (Stichting Behoud de Parel), Jean-Paul Close (oprichter AiREAS)

16:15 - Borrel

De tijden en het programma zijn nog onder voorbehoud. 

Wanneer?

De bijeenkomst is op 29 november van 09.30 – 17.00 uur. De workshops zijn van 10.30 – 12.00 uur. De andere sessies starten vanaf 13.00 uur. 

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen – van ambtenaar tot burgerwetenschapper - die zich bezighoudt met citizen science en het meten van de luchtkwaliteit, of die hier graag meer over wil weten.

Aanmelden

Je mag de uitnodiging natuurlijk delen onder collega’s of bekenden voor wie de sessie interessant kan zijn. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Vragen over deze uitnodiging of het evenement stuur je naar samenmeten@rivm.nl.

Aanmelden kan tot 24 november. Heb je je eerder aangemeld maar kom je toch niet? Meld je dan uiterlijk 24 november af door een email te sturen naar samenmeten@rivm.nl