Banner beeldtaal 2018

Op 16 november 2022 organiseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in het kader van het Schone Lucht Akkoord de Luchtmeetdag. Waar we vorig jaar nog een online participatiesessie organiseerden, verwelkomen we u dit jaar (hopelijk) op het RIVM in Bilthoven.  

Programma

Op het programma staan verschillende sessies. Zo is er een samenwerkingssessie over wat de provincie kan betekenen voor gemeentes en burgerinitiatieven die de luchtkwaliteit willen meten met sensoren. In deze sessie is er ook ruimte voor hoe je scholen kunt betrekken en jongeren bewust kunt maken van het belang van schone lucht. In een meer technische sessie geeft het RIVM een update over stikstofmetingen in lucht (NO2) en nieuwe ontwikkelingen op het gebied van fijnstofmetingen. 

Aan de slag met eigen data

Er is ook de mogelijkheid om zelf – onder begeleiding van RIVM’ers - met uw eigen data aan de slag te gaan met de Samen Analyseren Tool. Deze tool is in de afgelopen jaren door het RIVM ontwikkeld en biedt de mogelijkheid om uw eigen data relatief gemakkelijk te analyseren. Als u aansluit bij deze sessie, dan leert u om meer te doen met uw data, en tevens helpt dit ons bij het verbeteren van de Samen Analyseren Tool. 

Wanneer?

De bijeenkomst is op 16 november van 11.00 – 16.30 uur op het RIVM in Bilthoven. De workshop ‘aan de slag met eigen data’ met de Samen Analyseren tool is van 11.00 – 12.00 uur. De andere sessies starten vanaf 13.00 uur. Deze tijden zijn onder voorbehoud.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen – van ambtenaar tot burgerwetenschapper - die zich bezighoudt met citizen science en het meten van de luchtkwaliteit, of die hier graag meer over wil weten. 

Aanmelden

Graag horen we via dit formulier welke parallelsessie u wilt bijwonen, en of u de Samen Analyseren Tool komt uitproberen.

Het voorlopige programma vindt u op de website. Het definitieve programma volgt later, maar zet 16 november vast in uw agenda. U mag de uitnodiging natuurlijk delen onder collega’s of bekenden voor wie de sessie interessant kan zijn. Deelname is gratis, maar aanmelden is verplicht. Vragen over deze uitnodiging of het evenement kunt u sturen naar samenmeten@rivm.nl.