wordcloud SLA

Op 24 november 2021 was de SLA (Schone Lucht Akkoord) participatiesessie.  Er was veel interesse voor de sessie, er namen ruim 130 mensen deel aan de online bijeenkomst. Het gezelschap was gevarieerd. Er waren medewerkers van gemeentes, provincies, overheidsinstanties zoals het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) en het KNMI Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut), universiteiten, en veel burgerwetenschappers die vanuit hun meetinitiatief aansloten.

Presentatie Samen Meten van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) 

Het RIVM ging van start met een presentatie over hoe we via het Samen Meten programma Citizen Science faciliteren. Het kennisportaal kwam aan bod, waar je veel informatie over zelf meten kunt vinden. Daarnaast werd het Samen Meten Forum uitgelicht, een ontmoetingsplek voor Citizen Scientists waar ze met elkaar in contact kunnen komen, informatie kunnen delen en vragen kunnen stellen. Uiteraard werd ook het dataportaal behandeld, de plek waar alle sensormetingen in Nederland real-time worden weergegeven. Tot slot kwamen de Samen Analyseren Tool en Maatregelentool aan bod. Met deze tools kun je respectievelijk de sensordata van jouw gemeente of project downloaden en analyseren, en op zoek naar maatregelen die je zelf kunt treffen om de luchtkwaliteit in jouw omgeving te verbeteren.  
 
Lees verder op de pagina: Schone Lucht Akkoord participatiesessie