Wat zijn de mogelijkheden voor burgers en overheden om met goedkope sensoren luchtkwaliteit te meten? Over dit onderwerp werd op 24 oktober 2018 gesproken in Frankfurt tijdens een ronde-tafelbijeenkomst voor het Europese citizen science project hackAIR.

HackAir Frankfurt

De bijeenkomst werd georganiseerd door de Joint Research Centre, een onderzoeksinstituut van de Europese Commissie en door hackAIR. Er waren 46 deelnemers, die 41 organisaties vertegenwoordigden uit 14 landen. Overheden van Europees- tot lokaal niveau waren vertegenwoordigd, net als grote en kleine citizen science projecten, sensorbouwers, milieuorganisaties en universiteiten. Dit leverde levendige discussies op. 
Joost Wesseling en Hester Volten van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) team Samenmeten waren ook aanwezig. Op dit moment wordt er gewerkt aan een gezamenlijk verslag dat later dit jaar uit zal komen. We houden jullie op de hoogte!  

HackAir nieuwsbrief

Het HackAir project heeft een informatieve website . Lees in hun laatste nieuwsbrief bijvoorbeeld over manieren om meetdata te visualiseren. Ook kun je er fijnstofsensoren bestellen die al geassembleerd en geprogrammeerd zijn.