Leerlingen samen met staatssecretaris Vivianne Heijnen

Op 30 mei 2022 ontmoetten beleidsmedewerkers, onderzoekers en burgerwetenschappers elkaar weer in het echt op het Schone Lucht Akkoord (SLA) jaarcongres. De Provincie Flevoland en Gemeente Almere organiseerden het congres dit jaar, op het Floriade terrein in Almere.

Het doel van het Schone Lucht Akkoord is om de luchtkwaliteit in Nederland te verbeteren, en op dit congres stond de nieuwe generatie centraal. Er waren presentaties van onder anderen kinderlongarts Ismé de Kleer van het Erasmus MC, docent Maaike Vollebrecht en scholieren van de GLOBE Scholengemeenschap Helen Parkhurst, en staatssecretaris Vivianne Heijnen. Daarnaast was er een panelronde met Rob Maas (luchtkwaliteit expert bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu)), Rob van Muilekom (Gedeputeerde van de Provincie Utrecht) en Karin Blaauw (coördinator van het SLA bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). In de middag was er ruimte voor deelsessies over industrie, het betrekken van jongeren, kennis en innovatie binnen het SLA en gedrag. 

Voor een uitgebreid overzicht van alle onderdelen kun je de nieuwsbrief van het SLA bekijken. Stichting GLOBE Nederland wijdde ook nog een nieuwsbericht over de presentaties van de leerlingen, kijk hiervoor op hun website.