Het gaat goed met het Hollandse Luchten citizen science project van de Provincie Noord-Holland.  Er is nu een animatiefilmpje gemaakt waarin Hollandse Luchten in anderhalve minuut uitgelegd wordt.  

Bekijk op Youtube: Hollandse Luchten uitgelegd in een animatie van anderhalve minuut.

Ook is er een video over hoe je je data kunt bekijken op het Hollandse Luchten dataportaal. Voor mensen die meer willen doen met de data is er een nieuwe versie van het dashboard uitgebracht. In het nieuwsbericht ‘Dashboard om zelf data te analyseren staat online!' vind je een uitleg over het tot stand komen van het dashboard. Het is een zeer interessant dashboard waarmee je zelf naar de data kan kijken. Probeer het eens uit! 

Nieuw op de kaart van Hollandse Luchten zijn de NO2-data van de palmesbuisjes. In een aantal gemeenten heeft Hollandse Luchten (extra) Palmesbuisjes voor het meten van stikstofdioxide (NO2) opgehangen, en in een aantal gemeenten hingen deze al. Je kunt de data van deze buisjes nu ook inzien via de kaart van Hollandse Luchten, en ook verschillende locaties met elkaar vergelijken, tot aan vijf verschillende locaties aan toe!  

 

Wil je zelf de Hollande Luchten nieuwsbrief ontvangen om goed op de hoogte te blijven?  Meld je hier aan