Begin 2023 starten we met het testen van twee apps. Deze apps brengen allebei in beeld hoe mensen hun woon- en leefomgeving beleven. We zoeken vrijwilligers die ons hierbij kunnen helpen. Als je meedoet vragen we je om maximaal enkele weken in een app een aantal vragen over je woonomgeving te beantwoorden.   

Verschillen tussen de apps 

De apps verschillen van elkaar. Bij de ene app krijg je enkele dagen elke dag een aantal herinneringen om de vragen te beantwoorden. Bij de andere app kun je zelf bepalen wanneer je iets over je woon- en leefomgeving wilt melden. Als je meedoet wordt je door ons ingedeeld.  

Stuur een mail om mee te doen 

Wil je meedoen? Heel fijn. Stuur dan een e-mail naar samenmeten@rivm.nl. Je krijgt dan van ons meer informatie over het onderzoek. Het onderzoek is uiteraard geheel vrijwillig. Mocht je om wat voor reden willen stoppen, wat we niet hopen, dan kan dat.  

Waarom testen we deze apps   

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) doet niet alleen onderzoek naar sensoren. We doen ook onderzoek naar de beleving van de leefomgeving en hoe we dat het beste kunnen meten.  In onderzoek naar gezondheid is de beleving van de leefomgeving namelijk erg belangrijk.