De afgelopen jaren hebben we met samen meten behoorlijk aan de weg getimmerd. Dankzij feedback van deelnemers hebben we een kennisportaal (samenmeten.nl ) en een dataportaal (samenmeten.rivm.nl) gemaakt. We zijn betrokken bij veel verschillende citizen science projecten. Steeds vaker merkten we dat daar in het buitenland ook belangstelling voor was. Daarom hebben we afgelopen zomer een Engelstalig wetenschappelijk artikel geschreven.

Zo rond eind mei 2019 kwam onze collega Joost Wesseling met een plan: onze belevenissen met Samen Meten opschrijven voor een speciale uitgave van het tijdschrift Atmosphere, met als thema “sensoren om luchtkwaliteit te meten”. Het artikel moest eind juni 2019 al klaar zijn. Dat was dus erg snel! Meestal hebben we veel langer de tijd om zo’n artikel te schrijven. Met de hele samenmeten ploeg hebben we onze schouders eronder gezet en we hebben het artikel op tijd afgekregen. Op 1 augustus 2019 is het uitgekomen https://www.mdpi.com/2073-4433/10/8/445

We zijn trots op het resultaat en we krijgen veel positieve reacties op het artikel. En dat is belangrijk want ook in het buitenland zijn veel citizen scientists die interessante metingen doen.

Roadmap of the Dutch Innovation Program for Environmental Monitoring (IPEM)