Tijdens het Weekeind van de Wetenschap op 7 en 8 oktober krijgt u een uniek kijkje achter de schermen van de wetenschap rond luchtkwaliteit. Op zaterdag 7 oktober organiseert het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) een heuse Kennisparade, u bent van harte uitgenodigd. Het team van Samen meten organiseert de workshop ‘Check die lucht!’. Op zondag 8 oktober kunt u een bezoek brengen aan een luchtmeetstation van de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) Amsterdam.

De RIVM Kennisparade biedt een interessant programma voor jong en oud. Meld u hier aan. Aanmelden en legitimeren is verplicht.

Tijdens de workshop ‘Check die lucht!’ helpen we mensen op weg die graag zelf luchtkwaliteit willen meten. Ook vertellen wij hoe u informatie over luchtkwaliteit kan vinden die voor u van belang is. Interessant voor mensen met luchtwegklachten, maar ook voor techneuten. We horen graag welke informatie u van het RIVM zou willen krijgen over schone lucht. Voor de kinderen zijn er leuke proefjes en spellen.

Ontmoet één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld

Heeft u interesse in alles wat er gebeurt in de atmosfeer? Dan krijgt u tijdens de RIVM Kennisparade de gelegenheid om hierover in gesprek te gaan met de meest invloedrijke wetenschapper op dit gebied van dit moment, professor doctor Guus Velders van het RIVM. Met zijn werk legde hij de basis voor een wereldwijd klimaatakkoord dat in 2016. Daarop werd hij uitgeroepen tot één van de 100 invloedrijkste personen ter wereld (TIME) en één van de 10 invloedrijkste wetenschappers van het jaar (tijdschrift Nature).

Bezoek op zondag 8 oktober een luchtmeetstation van de GGD Amsterdam

Tijdens een excursie naar een van de meetstations van de GGD Amsterdam leert u hoe de gezondheidsdienst de luchtkwaliteit en fijnstof in de lucht meet. Het aantal mensen dat kan deelnemen is beperkt. Meer informatie en aanmelden via: https://www.hetweekendvandewetenschap.nl/activiteiten/hoe-meet-je-fijn-stof/