Koppelting is een jaarlijks grassroots festival over peer productie en vrije/open alternatieven voor de samenleving. Dit jaar is Koppelting van 12 tot en met 18 augustus. Onderwerpen variëren van amateurwetenschap, journalistiek en technologie tot voedselproductie, democratie en meer. Bezoekers komen niet als consumenten van vermaak, maar als mede-makers van het evenement. Door bij te dragen met presentaties, workshops en discussies proberen ze grip te krijgen op de urgente kwesties van deze tijd.

Schrijf je in en draag bij

De inschrijving voor Koppelting 2024 is geopend. Draag bij aan een week vol hackathons, workshops, lezingen en meer over allerlei onderwerpen. Luister naar hoe anderen proberen publieke waarden vorm te geven, denk mee in brainstorms en ontwerpsessies, doe een experiment met de electronenmicroscoop, word deel van een mesh netwerk voor communicatie, verklein je datavoetafdruk, of nog beter: zet je eigen programma-onderdeel op de line-up!

Laat bijvoorbeeld zien hoe je een geluidmeter of fijnstofsensorkit bouwt, of wat er uit de analyse van jouw metingen komt. Koppelting is de gelegenheid om je verhaal te vertellen en om kennis te maken met andere citizen scientists.

Je kunt je aanmelden via koppelting.org, en na aanmelding komt je bijdrage direct in de line-up te staan.

Locatie

Koppelting wordt gehouden in Amersfoort bij De WAR, thuisbasis van FabLab Amersfoort en Meet je Stad

Meer info

Ga naar Koppelting.org. Let op: het programma is in het Engels vanwege het internationale karakter van het festival. Dit jaar is Meetkoppel ook te volgen via een live-stream.