Samen Meten doet mee aan CitiObs, een project dat kennis over citizen science uit heel Europa combineert en beschikbaar maakt voor alle burgerwetenschappers. CitiObs is op zoek naar 30 al bestaande citizen science-initiatieven (citizen observatories) die zich bezighouden met het meten van luchtkwaliteit, geluidsoverlast, stedelijke hitte of vergelijkbare onderwerpen en die Alliance Case willen worden van CitiObs. Als Alliance Case kun je namelijk hulp krijgen en nieuwe inzichten opdoen om jouw initiatief sterker te maken op technisch of sociaal vlak.  

Effectiever samenwerken 

Samen met CitiObs ga je aan de slag met de tools en methodes die CitiObs ontwikkelt voor het co-creëren van data, kennis en lokale actie. Via toolkits denkt CitiObs met jou na over inclusiviteit in jouw community, effectieve samenwerking met andere partijen, creatieve manieren om jouw resultaten om te zetten in actie, of het verlagen van barrières om sensortechnologie te gebruiken.  

Vergroot je impact 

Deze samenwerking zorgt er ook voor dat CitiObs de volgende stap kan zetten om data afkomstig van citizen science projecten betrouwbaarder en toegankelijker te maken voor beleid. Bovendien helpt het jouw initiatief om deel uit te maken van een oplossing voor meer inclusieve, duurzame en leefbare steden in Europa. Het vergroot de impact en effectiviteit van jouw initiatief.  

Meer informatie (in het Engels): Open CALL for Citizen Observatories across Europe | CitiObs of mail naar samenmeten@rivm.nl